رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: بسیاری از پستهای مددکاری اجتماعی توسط افراد غیر متخصص پر شده است.
به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران به نقل از فارس از زنجان، سید حسن موسوی چلک ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مراکز بازپروری معتادان در سطح کشور بخشی از بهزیستی و بخشی توسط وزارت بهداشت مجوز لازم را دریافت کرده و نمیتوان آماری در این زمینه ارائه داد چرا که هر روز به تعداد این مراکز افزوده شده و یا از تعداد آنها کاسته میشود.
وی عنوان کرد: خدمات در مراکز بازپروری معتادان براساس پروتکلها ارائه میشود و تمام تلاشها بر این است که خدمات این حوزه به کیفیت مطلوب برسد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه هر سه ماه یک بار مراکز بازپروری معتادان براساس چک لیستها مورد ارزیابی قرار میگیرد، بیان کرد: نقاط ضعف و قوت این مراکز بررسی میشود و چه بسا بر اساس این ارزیابیها نقاط قوت منجر به ارائه پیشنهاد و رفع نقاط ضعف میشود.
موسوی چلک با بیان اینکه در چند سال اخیر تلاش شده تا مراکز بازپروری معتادان نظم علمی بیشتری پیدا کنند، افزود: آخرین پروتکل ارسال شده نشان دهنده آن است که مراکزی که با عنوان کمپ شناخته میشد و شاید خدمات تخصصی ارائه میکردند مکلف به ارائه خدمات تخصصی شدهاند.
وی افزود: با توجه به تغییرات روی داده رضایت از خدمات ارائه شده در مراکز بازپروری معتادان افزایش یافته است.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اینکه در حوزه مددکاری اینکه چند ساعت برای بازگشت فرد به جامعه نیاز است وجود ندارد، گفت: ممکن است یک فرد با چند ساعت مددکاری به شرایط عادی بازگردد، ولی فردی برای این موضوع نیازمند زمان بسیار طولانی باشد.
موسوی چلک خاطر نشان کرد: برنامهریزیهای صورت گرفته در بهزیستی بر آن است تا فرد معتاد به بهترین شکل به جامعه بازگردد و محدود به یک بازده زمانی نکردهایم و به همین دلیل خدمات در اورژانس اجتماعی به صورت شبانهروزی است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در زمینه توانایی و تحصیلات مرتبط مددکاران در حوزه فعالیت خود اظهار کرد: دو گروه مددکار اجتماعی فعالیت دارند که یک گروه دارای تحصیلات عالی در حوزه مددکاری اجتماعی بوده و گروه دیگر نیز دارای تحصیلات مرتبط نبوده ولی دارای تجربه کافی در این حوزه هستند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران افزود: افراد دارای تجربه با حضور در دورههای توانمندسازی و مرتبط با مددکاری باید دانش لازم را دریافت کرده و افراد دارای تحصیلات مرتبط نیز باید تجربه کافی را دریافت کنند.
موسوی چلک با اشاره به اینکه در حوزه آسیبهای اجتماعی با حوزههایی سر و کار داریم که موضوع ثابتی نیستند، بیان کرد: مهم است که مددکاران اجتماعی خود را به روز کنیم که این اقدام هم در دانشگاهها با تغییر سرفصلها و هم در سازمانهای اداری با برگزاری دورههای ضمن خدمات برای افزایش توانایی مددکاران اجتماعی صورت میگیرد.
وی افزود: آنچه ما امروز شاهد آن هستیم، بسیاری از پستهای مددکاری اجتماعی توسط افراد غیر متخصص پر شده است.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اینکه هماکنون به اندازی کافی مددکار اجتماعی فعالیت میکند، عنوان کرد: باید به این سمت حرکت کرده و برای جذب متخصصان همین بخش اقداماتی انجام شود.
موسوی چلک با اشاره به اینکه در ایران تقریبا ۱۰ هزار مددکار اجتماعی فعالیت میکنند، بیان کرد: کشور حدود ۶۰ هزار مددکار اجتماعی نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه طلاق یک پدیده اجتماعی است که عوامل مختلفی موجب بروز آن میشود، افزود: بخشی از این معضل به توانایی زوجین در داشتن یک زندگی خوب مربوط است، که مشاوره قبل از ازدواج میتواند در توانمندسازی زوجین برای گذر از مسائل سالهای نخست زندگی که در برخی موارد میتواند منجر به طلاق شود، بکاهد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه آموزش و مشاوره ازدواج باید از درون خانه و مدارس آغاز شود، تاکید کرد: این موضوع نیازمند داشتن مدرسه دارای تفکر اجتماعی و آموزش و پرورش دارای اولویت امور اجتماعی است.
موسوی چلک در پایان با اشاره به عدم وجود آمار دقیق کودکان خیابانی به دلیل نبود سیستم ثبت دقیق این آمار تصریح کرد: اصولا آمار این کودکان در کلانشهرها بیشتر است.